Search

X Marxa per la dignitat. Tarajal 2023

9 ANYS després del 6 de febrer del 2014 continuem demanant JUSTÍCIA perquè no oblidem a les víctimes  del TARAJAL ni a totes les víctimes d’aquesta Europa Fortalesa.

Reserveu la data! 4 de febrer de 2023 a CEUTA.

Arriba la X MARXA PER LA DIGNITAT sota el lema: _”JA N’HI HA PROU DE VIOLÈNCIA A LES FRONTERES: MIGRAR ÉS UN DRET”

Pròximament compartirem el programa d’accions que s’estan preparant.

Des de l’organització de la MARXA us agraïm que ens ajudeu amb la difusió d’aquest cartell i us feu ressò de les publicacions que fem en les nostres xarxes perquè siguem moltes persones les que caminem fins a la Platja del Tarajal fent MEMÒRIA, defensant LA VIDA, demanant JUSTÍCIA i exigint DRETS.

L’any passat, més de 200 col·lectius i organitzacions van donar suport a la Marxa amb la seva adhesió.

Si pertanyeu a una, podeu adherir-vos en aquest link:
https://bit.ly/tarajaladhesiones2023

Us esperem a Ceuta!!

A continuació, transcribim el correu que el 2 de febrer hem rebut de l’organització de la Marxa, després de la nostra adhesió:

“Hola a todas,

En primer lugar, os agradecemos enormemente el apoyo a la X MARCHA POR
LA DIGNIDAD – TARAJAL 2023

En el siguiente enlace [1]podéis encontrar el manifiesto en diferentes
idiomas.

Os pedimos que no publiquemos el manifiesto ni lo compartamos con los
medios hasta que no se haya leído en los actos del sábado 4 de
febrero.

Para aquellas que no podáis venir a Ceuta, os facilitamos el link de la
retransmisión de la mesa redonda [2] de la mañana que se hará a
través de nuestro canal de YouTube [3].

Un saludo,

Organización X Marcha por la Dignidad – Tarajal 2023

Links:
——
1]
https://drive.google.com/drive/folders/1r__Re9IDh_b-QKruUfugI2J85c5jpx3w?usp=sharing
[2] https://bit.ly/tarajal2023
[3] https://www.youtube.com/@marchatarajal4880/streams

A continuació publiquem íntegrament el manifest de la X Marxa per la Dignitat:

 

MANIFEST TARAJAL 2023

 

Avui, com cada febrer des de fa 9 anys, ens reunim (a Barcelonaa la platja del Tarajal) per a exigir justícia per la mort de 14 dels nostres germans per culpa de les polítiques migratòries racistes.

 

¡TARAJAL NO OBLIDEM!

 

Seguirem exigint justícia Yves, Samba, Daouda, Armand, Luc, Roger Chimie, Larios, Youssouf, Ousmane, Keita, Jeannot, Oumarou, Blaise y per un altre company nom del qual desconeixem perquè se li segueix negant el dret a ser identificat.

 

Des del 6 de febrer de 2014 i durant tot el procediment judicial, s’han vulnerat i es continuen vulnerant drets fonamentals reconeguts en la Constitució Espanyola. Després de 9 anys d’impunitat marcats per diversos arxivaments de la causa i el sobreseïment lliure del cas, s’ha recorregut al Tribunal Constitucional i seguim a l’espera de la seva resolució.

 

Perquè segueix sense fer-se justícia. 

 

Avui, també volem recordar a les famílies de les víctimes de les fronteres que provoca aquest sistema violent i racista; negant-los el dret a la veritat, la justícia, la reparació i la no repetició. L’atrocitat de les fronteres, les morts i la impossibilitat de comiat és una forma de tortura insofrible que ha de canviar-se a través de polítiques equitatives, de l’actuació dels governs i de la solidaritat de tot ésser humà.

 

Les morts de “El Tarajal” no són un fet aïllat. Des de fa més de 15 anys estem vivint un ascens de la repressió i la violència a les fronteres per part dels Estats europeus i concretament en la Frontera Sud espanyola. Ja al 2005, 5 persones van morir tirotejades a la tanca de Ceuta i no va haver-hi cap mena de justícia ni de fiscalització de a les autoritats. 

 

A més, el desembre passat, la fiscalia va considerar que no hi ha indicis de delicte i va arxivar el ca dels fets del passat 24 de juny al Barrio Chino de Melilla, en els quals almenys 40 persones van morir a conseqüència de l’actuació de les autoritats espanyoles i marroquines i la connivència de la Unió Europea. 

 

Malgrat les reivindicacions i les milers de morts provocades per les polítiques europees d’externalització i el tancament de fronteres, les institucions segueixen sense buscar a totes aquelles persones que romanen en el fons de la mar; a les quals se’ls escriu una data i una paraula en una làpida de formigó, a les que es van quedar pel camí.

 

On està la justícia, que se suposa imparcial i que defensa els Drets Humans, quan es tracta de protegir i garantir els drets de les persones migrants?

 

Mai deixarem de denunciar la violència exercida a les fronteres, la falta d’accés a la mobilitat internacional i l’especial dificultat que tenen les persones del Sud Global d’exercir aquest dret. Així com les estratègies de desinformació que deshumanitzen i criminalitzen a aquelles persones que exerceixen el dret a migrar i que busquen un futur millor o necessiten protegir les seves vides. 

 

Davant els discursos que legitimen el racisme i faciliten la impunitat al costat de les pràctiques i polítiques migratòries i que cada any es cobren la vida de milers de persones a les fronteres, manifestem que:  • Considerem totalment necessari i urgent trobar solucions a la irregularitat administrativa ja que la clandestinitat exposa a un context d’explotació i precarietat.
  • Vam mostrar la nostra preocupació davant la possibilitat per part del Govern d’Espanya de canviar els tràmits en el procediment de sol·licitud de protecció internacional, retenint a les persones sol·licitants en centres tancats fins que s’estudiï la seva sol·licitud en un termini de 10 dies. Sol·licitar protecció internacional és un dret de tota persona. 
  • Volem recordar que el respecte del dret d’asil, dels drets de la infància i de tots els drets humans és possible amb voluntat política.

 

A més a més de lo anterior, exigim:

  • Recursos suficients, eficaços i de protecció real de les persones que busquen refugi i davant el tràfic d’éssers humans. 
  • Exigim el Tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers i rebutgem la construcció de presons racistes com la que s’està construint a Algesires; perquè una falta administrativa no és cap delicte i no justifica el tancament de cap persona.
  • Exigim la creació de vies legals i segures que no posin en risc la vida de les persones.

 

Continuarem reclamant que les persones neixen lliures i iguals en dignitat i drets malgrat el racisme sistèmic i estructural que ens ofega i diferència entre éssers humans segons el color de pell.

 

PROU VIOLÈNCIA A LES FRONTERES, MIGRAR ÉS UN DRET!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *