Search
Imatge 1 fila.a

INFORMES

“La despesa militar real espanyola per al 2023 serà de 27.617 milions, més del doble del que s’ha assignat al Ministeri de Defensa i per sobre del 2% del PIB que exigeix l’OTAN”

Segons l’anàlisi del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, la despesa militar real espanyola superarà així el 2% del PIB, fet que suposa complir amb el compromís de Sánchez amb l’OTAN.

De cada 10 euros que inverteixi l’Estat el 2023, 3 seran per a armaments.

Els 27.617 milions d’euros de despesa militar real representen més de 75 milions diaris i el 2,17% del PIB. Són les xifres que constata l’anàlisi realitzada per experts del Centre Delàs d’Estudis per la Pau per quantificar la despesa militar real espanyola per al 2023 dins del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, anunciats dimarts 4 d’octubre passat per la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero.

Clica el botó per veure l’informe complet.

La Carta dels Drets Humans, patrimoni mundial de Cir el Gran

En el Dia Internacional dels Drets Humans, l’Observatori de Drets Humans a l’Iran publica el seu informe anual. La primera Carta de Drets Humans va ser escrita per Cir el Gran el 538 aC. També simbolitza la gran civilització de l’Iran. La Carta dels Drets Humans és una inclusió del servei del poble iranià a la pau, la justícia i una civilització global. En un moment en què els reis admiraven l’assassinat, el saqueig i la conquesta, Cir el Gran va fundar el seu imperi sobre la pau i la justícia.

En aquesta inscripció, parla de la llibertat de culte als déus i la llibertat de la humanitat, marcant els seus valors humanístics.
Malgrat el llegat, el poble iranià està governat actualment per un règim repressiu que els mata brutalment. Una confrontació molt desigual! Només aquesta resistència podrà restablir els drets humans fonamentals i els drets civils bàsics.

10 de desembre: Dia Internacional dels Drets Humans

El Dia Internacional dels Drets Humans, l’Iran Human Rights Monitor (IRAN HRM) examina la situació dels Drets Humans a l’Iran l’any 2022.
La informació facilitada en aquest informe reflecteix una petita part de la realitat a l’Iran.
La censura i la falta de transparència, així com l’absència d’organitzacions independents de drets humans al país, fan que sigui molt difícil accedir als detalls requerits.