Search

Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians 2024

Benvolguts socis i simpatitzants

Espero que hàgiu començat l’any amb salut i forces renovades per defensar els drets humans.
Del 18 de gener al 25 els cristians celebrem la Setmana de Pregària per la Unitat. Us demanem que ens hi unim, físicament o espiritual , amb aquest desig ecumènic.
Adjunto un full que he elaborat al respecte.
Rebeu una abraçada de pau i bé
Montserrat

Comunicat:

L’Església cristiana celebra la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians del 18 al 25 de gener de 2024, aquest any amb el lema «Estimaràs el Senyor, el teu Déu… i el teu proïsme com a tu mateix» (cf. Lc 10,27).

Partint del passatge bíblic seleccionat (Lc 10, 25-37) i del context específic de Burkina Faso, la reflexió explora les vies per trobar una identitat comuna en l’experiència d’amor a Déu. I ho fa a partir d’uns recursos que han estat preparats per un equip ecumènic de Burkina Faso, país africà amb una situació política i social inestable i on existeixen moltes amenaces per a la pau i la cohesió social. La recerca de la identitat comuna sovint s’ha vist afectada per la pèrdua de valors i d’un sentit compartit d’humanitat, així com per una disminució de la preocupació pel bé comú, l’honradesa, la integritat i el patriotisme. “Davant d’aquestes realitats, l’imperatiu de testimoniar l’amor de Déu és encara més urgent”.

A la Catedral de Barcelona es faran els següents actes:

18 de gener, dimecres

Inici de la “Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians”

  • 18:30hActe Ecumènic a l’Altar Major, presidit per Mons. Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de Barcelona.

19, 20, 23, 24 i 25 de gener:

  • 18:00h Exposició del Santíssim, pregària i adoració
  • 18:25h Rosari per la unitat dels cristians
  • 18:45h Vespres
  • 19:15h Eucaristia a la capella del Santíssim

A diferents llocs de les diòcesis catalanes se celebrarà l’Eucaristia, l’Exposició del Santíssim i diferents actes de culte.