Search

Pregària per l’abolició de la pena de mort

Benvolguts socis i simpatitzants,

El dia 10 d’octubre és el Dia Mundial per l’abolició de la pena de mort. Adjunto la informació de la Campanya que enguany duu a terme la Coalició Mundial contra la pena de mort, en la vintena edició de la Campanya.
Per part nostra, hem organitzat a la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, carrer de Sant Antoni Abat 10, prop del mercat de Sant Antoni, una pregària el dilluns dia 10 a les 19’30h, per pregar per l’abolició de la pena de mort.
Rebeu una abraçada de pau i bé

Montserrat Martínez i Deschamps

Secretària de l’ACAT

A continuació transcribim la pregària que hem fet, i hi afegim alguna imatge:

PREGÀRIA PEL DIA MUNDIAL CONTRA LA PENA DE MORT

 

10 d’octubre del 2022   –    PARRÒQUIA DEL CARME

 

  • Benvinguda:

Benvolguts germans i germanes, benvinguts a la Parròquia del Carme, en nom de l’ACAT. El 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra la Pena de Mort. Hem de parlar de la pena de mort amb tristesa, però també amb agraïment i esperança. Tristesa i angoixa perquè és una pràctica indigna, cruel i inhumana. Però també hem de considerar que des del 1990, més de 50 països han abolit la pena capital. Esperem que, amb l’ajut de l’Esperit Sant i gràcies a l’esforç de molts lluitadors pels drets humans d’arreu del món, la pena de mort vagi desapareixent.

Com a cristians som totalment contraris a la pena de mort, senzillament perquè només Déu és el qui dóna i conserva la vida! Qui és una persona  per treure la vida a una altre?  I si es fa planificadament, per llei… encara és més monstruós.

Avui mirarem de posar-nos ben a prop dels qui esperen en els corredors de la mort, observar amb quina tendresa els  mira Déu, Ell que respecta tota vida humana, …com deuen ser les seves últimes hores…,  com deuen estar patint les mares i familiars directes, els amics, Acostem-nos-hi amb l’Amor que només pot venir del Déu de Jesús que ens és Pare i Mare, del Déu que és l’Amor sense límits, demanant-li, al nostre Pare del  cel, que ells puguin experimentar la seva tendresa.

Lectura: Gn 1, 26-2,3

Déu digué: “Fem l’home a la nostra imatge, semblant a nosaltres, i que tingui domini sobre els peixos del mar, sobre les aus del cel, sobre els animals domèstics i salvatges i sobre tots els animals  que s’arrosseguen damunt la terra.”

I Déu va crear l’home a la seva imatge, a la semblança de Déu el va crear; creà l’home i la dona.

….

I Déu veié que tot el que havia fet era bo. Hi hagué un vespre i vingué un matí, i es complí el sisè dia.

Paraula de Déu

 

Salm 142

            Antífona: Guardeu-me, Déu meu, en vós trobo refugi

 El meu crit implora l’ajut del Senyor,

el meu crit suplica al Senyor.

Aboco al seu davant el meu plany,

exposo davant d’ell el meu perill:

«El meu esperit se sent rendit,

però tu saps per on camino;

m’han amagat un llaç

al lloc per on passava.

                   Mira al meu costat i ho veuràs:

no trobo ningú que faci cas de mi,

he perdut tota esperança d’escapar-me,

ningú no s’interessa per salvar-me la vida.»

 Imploro auxili, Senyor, i et dic:

«Tu ets el meu refugi,

la meva heretat en el país de la vida.

Escolta atentament el meu clam,

perquè he quedat desemparat.

Allibera’m dels meus perseguidors,

homes més forts que no pas jo.

Treu-me viu de la presó

i en donaré gràcies lloant el teu nom.

Els justos faran corona al voltant meu,

celebrant la mercè que m’hauràs fet.»

Guardeu-me, Déu meu, en vós trobo refugi 

Lectura de l’Evangeli  de Sant Joan, 8, 1-11

 Jesús se n’anà a la muntanya de les Oliveres.  A la matinada es presentà altra vegada al temple, i tot el poble va acudir a ell, que un cop assegut es posà a ensenyar-los. Llavors, els mestres de la Llei i els fariseus li portaren una dona que havia estat sorpresa en adulteri, i posant-la dreta al mig li diuen:

– “Mestre, aquesta dona ha estat sorpresa en l’acte mateix de l’adulteri. A la Llei, Moisès ens mana apedregar aquestes dones. Tu, què hi dius?”

Deien això posant-li un parany, a fi d’obtenir algun motiu per acusar-lo. Però Jesús es va ajupir i s’entretenia escrivint a terra amb un dit. Però com que ells insistien a preguntar-li, s’alçà i els digué:

– “Aquell de vosaltres que no tingui cap pecat, que sigui el primer a llançar-li una pedra.”

Tornà a ajupir-se i seguia escrivint a terra. Ells, en sentir això, van anar marxant l’un darrere l’altre, començant pels més vells, i es va quedar sol amb la dona al mig. Aleshores Jesús s’alçà i preguntà a la dona:

– “On són? ¿Ningú no t’ha condemnat?”

Ella respongué: -“Ningú, Senyor.”

Jesús li digué: -“Tampoc jo no et condemno. Vés-te’n i d’ara endavant no pequis més.”

Paraula del Senyor

 

  • Pregària:

Senyor Jesús:

                        Tu vas venir al món per fer-nos descobrir el camí, la veritat i la Vida, no el poder, l’autoritat insolidària, el càstig, la mort i les lleis injustes.

                        Avui tenim presents, especialment, en aquesta pregària, els condemnats a mort que hi ha actualment al món. Persones que potser van néixer sense que ningú s’alegrés de la seva arribada, o potser persones que no van tenir l’amor i el suport per tirar endavant la seva adolescència i joventut, i es van veure fàcilment superades per les situacions. Potser persones que van néixer amb intel·ligència minvada, o potser d’altres, que simplement van passar per un mal lloc en un mal moment. També et preguem pels qui els jutgen i els condemnen a mort.

                        Tu també saps, Senyor, que estan condemnades a mort moltes persones innocents, que no es poden defensar per manca de mitjans econòmics i, fins i tot, moltes són condemnades per lluitar pacíficament en defensa dels Drets Humans.

                        Ajuda’ns, Senyor, a fer un món més just, on la pena de mort sigui definitivament abolida arreu i sigui tan sols un vergonyós record de temps passats i superats. Tingues misericòrdia, Senyor, de tots els condemnats a mort i de tots nosaltres, pel nostre silenci davant la injustícia.

                        Pare de bondat, en comunió amb tots els testimonis del Crist, us demanem que el vostre Esperit d’Amor il·lumini els nostres cors, per tal que rebutgem la violència entre els homes i ens esforcem perquè la pena de mort sigui abolida arreu del món.

Preguem

  • Pregàries espontànies
  • Parenostre
  • Cant :

Unint les mans, germans,

veureu quins prodigis pot fer l’amor,

unint les mans, germans, veureu en la pau abraçar-se el món.

L’amor dóna força al caigut: ningú més potent que l’amor;

si el cor defalleix de neguit, et dóna esperança l’amor.

Si el cor defalleix de neguit, et dóna esperança l’amor.

Unint…

  • Benedicció de comiat.