Search

Guerra a Ucraïna

 

Mentre preparàvem el tanca­ment d’aquest butlletí, vam veure com s’iniciava una nova invasió-agressió d’una nació sobirana: Ucraïna, provocada per Rússia.

Tota la Humanitat, com nosal­tres, està molt indignada i tris­ta. I si hem estat tan clars en les dues primeres línies és per­què fem nostra la cèlebre fra­se de l’Arquebisbe Desmond Tutu, Premi Nobel de la Pau: “Si ets neutral en situacions d’in­justícia, has triat el costat de l’opressor”.

Aquesta invasió-agressió de la Rússia de Putin té una certa ressemblança amb la que va protagonitzar Hitler als Sudets, l’any 1938, i també amb la que va emprendre Bush a l’Irak el 2003. Nosaltres, a l’ACAT, tot i condemnar com sempre tot tipus de violència i tota forma d’incitació a la violència, ens solidaritzem plenament amb els ciutadans d’Ucraïna, tortu­rats i maltractats.

Avui, 2 de març, diversos membres de l’associació hem participat, en una Plaça Ca­talunya plena de gom a gom, en la manifestació de suport que Barcelona ha convocat i hem pogut fotografiar dos joves ucraïnesos en vaga de fam des de l’inici de la guerra.

Preguem perquè aviat s’arribi al cessament de les hostilitats i a una negociació conduïda per un mediador acceptat per les dues parts en conflicte.

LA JUNTA d’ACAT

2 de març de 2022