Search

Europa per la pau

Bon dia, ens agradaria compartir amb vosaltres unes breus reflexions i una proposta.


Sabem que la possible evolució del conflicte a Ucraïna passa per la implicació de tota la societat en termes de recursos econòmics i humans. En molts països europeus es parla de reclutament militar obligatori i en alguns països de l’Est de mobilització parcial. En aquest marc, cada vegada hi haurà menys espai i oportunitats per a expressar la dissidència, la història ens ensenya com van aquestes coses.


Enguany ja hi ha hagut moltes manifestacions i actes contra la guerra i a favor de la pau; no obstant això, els governs segueixen pel seu desafortunat camí.


Som conscients que aquesta guerra és el resultat de profundes contradiccions en la nostra societat i que només un canvi radical de paradigma, i per tant de mentalitat i valors, pot conduir a una pau veritable i duradora. Sabem que tot això no se soluciona amb unes manifestacions o una crida, però totes les activitats que milers d’organitzacions han dut a terme han estat un senyal important per al futur i per a les noves generacions.


La nostra proposta és convergir a Europa, i potser a tot el món, en activitats que promoguin la pau el mateix dia, el 2 d’abril. No proposem fer una nova coordinació, una nova xarxa d’organitzacions o crear una nova sigla, sinó que cadascun dugui a terme les seves iniciatives amb la seva pròpia creativitat. Només ens coordinarem aquest dia perquè el senyal sigui fort.
Tot tipus d’activitats: manifestacions, assegudes, conferències…, fins i tot meditacions i oracions -que cadascun farà segons la seva religió o segons el seu ateisme- seran benvingudes. Estem en un moment en el qual també és necessària la convergència entre el món religiós i el laic.


El 2 d’abril, proposem també apagar totes les televisions i xarxes socials, com a protesta noviolenta contra els mitjans de comunicació que s’han convertit en repetidors de la propaganda de guerra i violència. Som conscients que és una cosa difícil d’aconseguir, però la força del conjunt pot fer-lo possible.


Perquè la informació circuli i les activitats realitzades es coneguin fora del propi país, podem comptar amb l’agència internacional Pressenza, que dona suport a la campanya.


Si aquesta iniciativa et sembla interessant, et demanem que ens ajudis a difondre-la.
A continuació trobaràs una crida que estem difonent entre la gent i que nombroses organitzacions ja estan secundant.

Tana Bednarova, Gerardo Femina, Loredana Cici
Europa por la Paz
#EuropeForPeace
europeforpeace.eu