Search

1a. Setmana per la pau – Arcadi Oliveres

Dins del marc de la primera Setmana per la pau-Arcadi Oliveres, s’ha celebrat l’acte específicament religiós “La pau del cor”, coorganitzat per Justícia i Pau, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa Interreligiosa per la Pau i l’Associació d’Amics de la UNESCO per al diàleg interreligiós (AUDIR), amb la col·laboració de Càritas Diocesana de Barcelona.

Més de 500 persones assegudes en cercle, símbol d’unitat, el 29 de juny de 2022 a les 19’30, s’han aplegat a la Plaça de Sant Jaume per compartir pregàries, reflexió, moments de silenci i música, entorn del difícil i urgent tema de la pau.

L’acte ha començat amb un repic de campanes, a l’estil de la comunitat de Taizé, i un cant en àrab. La benvinguda i presentació de l’acte, així com la cloenda, ha estat a càrrec de la periodista Rosa Maria Calaf.  Han participat una vintena de comunitats religioses i tradicions espirituals presents en la nostra ciutat; ha ajudat molt a la participació silenciosa de tothom el fet que s’han repartit uns fulletons que contenien totes les lectures amb les traduccions al català, castellà i anglès.

Per finalitzar l’acte, tots els presents hem entonat el cant “Hevenu shalom, alejem” en hebreu, català, castellà, eusquera, gallec i àrab; amb aquest cant hem expressat el nostre desig i la nostra esperança. Apostem pel pacifisme, per una forma de vida no-violenta, que fomenti els vincles basats en la tolerància, el diàleg i la comprensió, com deia l’Arcadi Oliveres.

Han estat impactants les paraules de la comunitat ucraïnesa, que han asseverat que volen la pau, la tranquil·litat i la llibertat, que no volen la mort ni el dolor que provoca la guerra. També han expressat el seu agraïment per l’ajut rebut a Catalunya.

                                                                                   Montserrat Martínez i Deschamps

                                                                                   Secretària de l’ACAT