Search

17a. Trobada internacional ¿Dónde está Lichita? – Eran niñas

Avui us convidem a participar en un acte online. Des de la Campanya Internacional ¿Dónde está Lichita?- Eran niñas hem rebut la invitació per participar, el proper 30 d’agost, a la 17a. Trobada internacional ¿Dónde está Lichita?- Eran niñas, quan farà 21 mesos de la desaparició forçada de Carmen Elizabeth Oviedo Villalba, “Lichita”, al Paraguai. Aquest acte de la Campanya coincideix amb el Dia Internacional de les Víctimes de Desaparició Forçada.

Des de l’ACAT vam fer una Crida a favor de les “nenes del Paraguai”, acusades pel govern de ser guerrilleres,  l’any passat. Les nenes eren “Lichita”, adolescent desapareguda en la muntanya el 30 de novembre de 2020, quan intentava sortir amb la seva tia de la zona de conflicte entre el grup armat “ Ejército Paraguayo del Pueblo (EPPI i la força pública Fuerza de Tarea Conjunta (FTC); i les seves cosines d’11 anys  Lilian i Maria, assassinades.

Els testimonis responsabilitzen a la Fuerza de Tarea Conjunta (FTC), el Poder Judicial i al govern, tant de la desaparició de Lichita com de l’infanticidi de les seves cosines, la presó arbitrària de la seva tia, Laura Villalba, i la continuació de la presó de la mare de Lichita, Carmen Villalba, tot i que ja fa un any que va completar la condemna de 18 anys.

 17a. Trobada internacional ¿Dónde está Lichita?

Dimarts 30 d’agost a les 19h d’Argentina ; 24h de l’Estat espanyol

 Podeu entrar des del Canal youtube de la Campanya Internacional ¿Dónde está Lichita?, on també trobareu les trobades anteriors:  https://www.youtube.com/channel/UCUk_jMgVzX38MWopBQ9RQIg

O bé al canal Facebook:  https://bit.ly/36Kaqwm

L’acte serà gravat, de manera que es podrà veure a l’hora que us vagi bé.