Acte de l’ACAT al Santuari de Puiggraciós. Sembrant esperança
El diumenge 2 d’octubre, a les 17h, ha tingut lloc al Santuari de Santa Maria de Puiggraciós un acte organitzat per l’ACAT (Acció dels cristians per l’abolició de la tortura), amb el suport de les dues germanes Benedictines que es cuiden del Santuari, Maria Teresa Botey i Roser Caminal.
Ha presentat l’acte Núria Ortín, sòcia de l’ACAT.
Aquest acte ha estat organitzat amb un objectiu múltiple:
- Primer objectiu: difondre els objectius de l’ACAT de lluitar contra la tortura i la pena de mort, de defensar els Drets Humans arreu del món i denunciar tot maltractament cruel i inhumà.
Per això, la Montserrat Martínez, secretària de l’ACAT, ha fet una breu explicació de què és l’ACAT.
Després, la Montserrat Fenosa, vicepresidenta, ens ha dit com actuem a través de les Crides, escrivint Cartes a les autoritats pertinents on hi ha casos de vulneració de Drets Humans; a aquestes Crides es poden adherir els socis, lliurement, enviant Cartes 1, 2 o 3 cops al mes.
A tall d’exemple, la Montserrat Fenosa ha fet referència als maltractaments causats a Facundo Molares, ex-guerriller argentí de les FARC, avui en llibertat. A continuació, el president, Emili Chalaux, ha parlat de la FIACAT, entitat internacional que agrupa una trentena d’ACATs; la FIACAT ha fet uns comunicats a propòsit de la detenció preventiva i la sentència dels 9 presos polítics catalans.
Tot seguit, l’Emili Chalaux i el tresorer, Oriol Llobet, ens han parlat del cas del pres a Múrcia, Luis José Galán.
- Segon objectiu: reflexionar junts sobre la pena de mort. Per això:
S’ha visionat el documental “La vida”, en DVD, sobre el corredor de la mort a Texas, des del punt de vista de diferents persones relacionades (presos en el corredor de la mort, familiars, funcionaris, capellà…); a aquest documental, de 28 min. de durada, han seguit uns comentaris per part dels assistents a l’acte.
- Tercer objectiu: solidaritzar-nos amb la campanya “Sembrem esperança”:
Hem plantat una olivera per la llibertat de Pablo López Alavez i amb solidaritat amb els altres defensors mediambientals mexicans represaliats. Amb aquest senzill gest ens hem sentit en comunió amb les altres 32 organitzacions de 8 països, així com 142 comunitats i organitzacions de 15 Estats de Mèxic que han impulsat la Campanya “Exigim l’Alliberament de Pablo. Seguim Sembrant Esperança”, iniciada el 15 d’agost, amb la plantació de 144 arbres al cerro d’Oaxaca, un arbre per cada mes dels 12 anys de presó arbitrària.
Pablo López Alavez és un defensor del dret al territori, al bosc i l’aigua dins la seva comunitat indígena zapoteca de San Isidro Aloápam -Sanis- a l’Estat d’Oaxaca a Mèxic, des de fa 20 anys.
Montse Fenosa ha llegit el Manifest i hem escoltat la cançó “Pablo Bosque”
Com a cloenda, donant-nos les mans, en rotllana i amb esperit de pregària i d’esperança, hem cantat: “Amistat, uneix-nos, llibertat deslliura’ns; germans, el demà serà millor”.
Montserrat Martínez i Deschamps
Secretària de l’ACAT